Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P31e21t61r 74B97u35r34i13a63n

23. 11. 2020 8:35

Víte o tom, že si hned v úvodu odporujete a vyvracíte sama sebe, že?

Tvrdíte, že do roku 1990 si naše společnost zachovala zdravý rozum a hned na to, že na omezeném prostoru a s omezenými prostředky populace postupně a nutně hloupnou.

Milá paní, buďte ráda, že jste nezažila naše občany za socíku. To byl teprve karneval tuposti.

2 1
možnosti
Foto

Je otázka, do jaké míry se na hloupnutí občanstva podílejí jisté politické subjekty, vedené nějakým mozkovým gigantem. :-)

0 0
možnosti
Foto

J18i68ř37í 81K72a83r39b41a84n

22. 11. 2020 23:08

Západ hloupne, kdežto východ si zachoval schopnost řešit problémy?

Cestujete? Víte trochu detailněji jak funguje společnost (hospodářství, politika atd.) na západě a jak na východě? A přesto toto tvrdíte? Pak už tedy fakt nevím ...

1 1
možnosti
ZZ

Tohoto faktu jsem si všiml už před 40 lety v Německu.

U větší montážní firmy byl zaměstnán 1 český emigant. Byl schopen zastat na stavbě zámečníka, zedníka, instalatéra, tesaře, slaboproudaře i silnoproudaře a proto byl nasazován všude, kde něco hořelo.

Německý řemeslník si udělal svoje a prohlásil, že toto je už práce někoho jiného a to on dělat nemůže.

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Milá krasavice, Vaše starosti bych chtěl mít....

1 2
možnosti
Foto

Budeme je mít všichni, pokud se nezmění systém výchovy a vzdělávání.

2 0
možnosti
PP

IQ na západě je stále stejné, protože se každý rok kalibruje na 100 bodů pomocí 2000 američanů a 600 kanaďanů. Nicméně za stejný test se stejnými odpovědmi, by jsme nyní získali více bodů než v minulosti. Je to dáno hlavně tím, že do USA a Kanady přicházejí lidé s nízkým IQ.

0 0
možnosti
PC

Výborný článek!R^

Každá společnost dávající přednost konzumu a obdivující tzv. zlaté tele (ať jí říkáme socialistická, kapitalistická nebo jakkoli jinak) plodí chabé charaktery, úpadek morálky, kultury, vzdělání a nakonec totální úpadek sebe samé.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. Pouze se obávám, že politici s ambicemi řídit ministerstvo školství (STAN a Piráti) po příštích volbách do Poslanecké sněmovny tento prohlém ještě více prohloubí.

1 0
možnosti
JH

J48a93n 78H67u22r54k19a

22. 11. 2020 16:29

vzrůstající finanční zátěž rodin je základní proměnou ekonomického vzorce dříve stačil nájem za 260 kč za byt pračka lednička držáky na 20 let levné jídlo a sociální aktivity udržovaly občany v ekonomické rovnováze dnes kdy dva platy nezaručí bydlení a stále stoupá stejně tak potraviny výrobky relativně levné ale pro svou nízkou funkcionalitu a dobu provozu drahé aby zaručily nezajistitelný příjem několika rozmnožujících se nekontrolovatelně jedinců i státní zaměstnance sociální aktivity jsou nula rodiny cíleně programové mazány tlak ekonomické nadvýroby vytváří ENRO paradox kdy ekonomika v cyklické setrvačnosti požírá sama sebe produkuje už jen jedy které jen agonii prodlužují...záchranné balíčky...pomocné rozpočty...podpůrné....sociální sekeru...ENDE

0 0
možnosti
ZH

Jídlo bylo rozhodně dražší než dnes, pračka nebyla zdaleka takový držák (pravda, občas se nějaký kus povedl a pokud jste s ní zacházel šetrně...) a navíc byla velmi drahá. Levnější bylo jen to bydlení, ale za cenu, že byty chátraly a v podstatě jste si ho musel udržovat na vlastní náklady.

1 0
možnosti
Foto

A Trikolora se jistě zasadí o to, aby ten zatracený blahobyt skončil a my konečně nabrali něco chytrosti.

Jen by to chtělo nějaký příklad, co táhne. Např. když všichni trikoloristi shodí tak 10 až 15 kg a každý pak dostane Nobelovku, vrhnem se na to všichni. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Rozumím. Aby nebylo možné v blbnutí nekontrolovatelně pokračovat, musí bezpodmínečně další sněmovní volby v ČR vyhrát Trikolóra. A basta fidli. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Hlavně je třeba vrátit školství jeho úroveň. Nynější liberalizace všeho škodí nejvíce právě v oblasti výchovy a vzdělávání.

0 0
možnosti
Foto

Posuzováno hlediskem pravidel populismus, je možno váš propagandistický článek hodnotit za jedna. Ostatně každý poněkud vzdělaný člověk ví, že v lidské historii mnohé civilizace nepřežili. Mnohdy na přemíru „demokracie“, prostě podlehli „barbarům“. A v moderní historii zničení té či oné demokratické vlády jde na konto USA. Takže, podle vás, by bylo asi dobré se vrátit ke komunistické diktatuře. Jak píšete, byli jsme více odolní. Tomu by asi měla odpovídat i „zlepšená“ výchova budoucí generace. Či jste to myslela zcela jinak, než jste to vlastně napsala?

0 3
možnosti
Foto

Každý poněkud vzdělaný člověk ví, že v rámci shody přísudku s podmětem se píše ve slovním spojení "civilizace nepřežily" po "L" tvrdé "Y".

Jinak nepíši nic o tom, že je dobré vrátit se ke komunismu. Píši zde o tom, že bezbřehá liberalizace společnosti je znakem určité fáze sociálního vývoje, po které následuje úpadek a pád. A že tomuto pádu můžeme zabránit změnou výchovně-vzdělávacího systému.

0 0
možnosti
MR

Je to celkem jednoduché, prostě si neuvědomujeme které dvě hlavní veličiny formují člověka. Pořád máme tah k lidskému sociálnímu inženýrství, dnes to jde přes vzdělání a maximálně dát mladé generaci možnosti k rozvíjení s tím, že bude zárukou, vyspělé společnosti a nebude tíhnout k revoltám, násilím a ... Chybí o to rozvíjení vlastí osobnosti, tím že bude muset sám vyvinout snahu při zvládání svých životních potřeb a překážek ... My zde máme prostě rodičovské tendence "umetat" dětem cestičku životem, čímž jim vlastně bereme možnost rozvinout to co zušlechťuje a "ková" osobnost a vlastně tvoří rozvinutou duševní osobnost jež má cit vnímat hodnoty za vším ...

3 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
Ivana Kerlesová - původní profesí novinářka, dnes majitelka komunikační agentury se zaměřením na Public Relations, komunikaci s veřejností a marketingové projekty. Předsedkyně spolku Pro dostavbu JETE, autorka vzdělávacích projektů. Kandidátka na jihočeskou hejtmanku za hnutí Trikolóra v roce 2020, dnes bezpartijní. 

www.kerleska.cz 

 

Seznam rubrik