Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naopak, v Bronxu a podobných čtvrtích je zásadně Mikuláš černý, anděl také, jen čert je bílý.

I podle zásad japonského divadla je v Japonsku ďábel (=čert) bílý a má masku západoevropského obchodníka, tzn. knírek a brýle. Mikuláše tam hraje samuraj a anděla gejša. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Bronx je politicky korektní až moc :-)

0 0
možnosti
PK

Jo, jo jen ten snížek asi bude scházet...;-DR^

2 0
možnosti
TT

Jenom maličkost: já si to teda s těmi barvami pamatuju jinak. Mikuláš je červený (prý podle kabátu, který poskytl na zahalení dítěte před zimou), čert černý a anděl bílý. A co se týče pol. kor., napadá mě teď, že dobrého anděla hrály vždycky holčičky, zlého čerta nikdy. ;-)

5 0
možnosti
OD

To je zase mazec...

Sebereme nějaké ty bulvární drby, doplníme je o vášnivé "vysoce morální hodnoty" a máme tu hrdinný epos o tom, jak nás Kerlesová zachrání před plíživou agresí politické korektnosti.

Proč nezprasit advent dalším traktátem, který vyvolá strach, hněv a nenávist?

Takhle nějak začínal před sto lety v bavorských putykách jeden rakouský kaprál,

jen místo PC varoval před zlým Židem a mongoloidním Slovanem.

Bylo by to pro zasmání, ale mám mrazivé tušení, že zítra vypukne na Zuckerbergově Nástěnce pro emocionální prostituty řev o tom, jak nám berou Mikuláše. Tak mám pocit, že se autorka tak trochu sekla do nohy. Dneska Mikuláš, dříve o Dukovanech a o vzdělávání, no a minule o kavárenských povalečích, kteří - cituji - "se živí nejčastěji jako kritici a dokáží moudře hovořit úplně o všem.

Zdroj: https://kerlesova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761683";

Přestože osobně děkuji Bohu, že mne stvořil jako ateistu, přeji všem líbezný advent v radostném očekávání pravého Mesiáše. a prosím někoho z aktivních znalců Písma, jestli by mi nepomohl se správnou citací...

jak je to s falešnými proroky?

2 4
možnosti
Foto

Děkuji, že mě čtěte :-)

0 0
možnosti
JM

J45a15n 23M35a89r64e62k

1. 12. 2020 23:27

Milá paní či slečno, nebo jak to račte mít doma zařízeno, co ted uděláme třeba se Španělštinou? Zakážeme ji jako jazyk? Vždyt' výraz "černat" se řekne "ponerse negro" a ted' černoch se řekne "negro", černobýlý se řekne "en blanco i negro" co ted s tím??? Jsem osobně pro to, aby Španělština byla uznána jako jazyk rasisitický a zakázána a Špnělsky mluvíci země se přeorientovaly na jiný jazyk

0 0
možnosti
Foto

:-) Jednou vdaná, navždy paní...

To by mě také zajímalo, co ještě zakáží...

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
TT

Není to tak docela pravda. Koledování - tedy vybírání darů - má na Mikuláše i na velikonoce pevně v ruce církev. A ta už před pěknými pár lety zrušila toho "černého vzadu".

1 0
možnosti
RK

Přežijí. I Trikolóře navzdory. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Akorát tam bude čert modrej. Co tomu řekne ODS, si umím představit. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
Ivana Kerlesová - původní profesí novinářka, dnes majitelka komunikační agentury se zaměřením na Public Relations, komunikaci s veřejností a marketingové projekty. Předsedkyně spolku Pro dostavbu JETE, autorka vzdělávacích projektů. Kandidátka na jihočeskou hejtmanku za hnutí Trikolóra v roce 2020, dnes bezpartijní. 

www.kerleska.cz 

 

Seznam rubrik