Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kdykoliv slyším pojem "veřejné zdraví", otvírá se mi kudla v kapse. Obzvláště pak, když někdo chce ve jménu tohoto pojmu "páchat dobro".

Veřejné zdraví je přece naprosto nesmyslný pojem. Zdraví máme každý jen to své a je to komodita naprosto nepřenosná. Když pečuji o zdraví třeba zdravým životním stylem, vždy vylepším jen to své. Nebo si snad někdo myslí, že pravidelným sportování vylepším zdraví někoho jiného? Absolutní nesmysl.

Kdo se ohání veejným zdravím, vždy jen myslí na svou cestu k moci.

6 0
možnosti
Foto

Epidemie je snem mocných, píše MICHEL FOUCAULT v knize Dohlížet a trestat. Epidemie umožňuje kontrolovat populaci, určit každému jeho místo, vést o každém podrobné registry informací a vytvořit strnulý prostor, v němž každý občan podléhá přímému vlivu moci. Sen o epidemii nakažlivé nemoci je snem o vládnutí.

Na vztah mezi současnou epidemií a vládnutím lze rovněž nahlížet optikou konceptu výjimečného stavu, jehož kritický rozbor předkládá italský filozof Giorgio Agamben. Tento koncept definuje stav, ve kterém je právní řád ve skutečnosti pozastaven z důvodu údajně vážné krize ohrožující stát. V takové situaci výkonná moc není omezovaná právním řadem nebo právy jedinců a vládnutí se realizuje pomocí dekretů a nařízení. Ve své knize Agamben upozorňuje, že výjimečný stav se stává dominantním paradigmatem vládnutí. Jeho politická užitečnost spočívá v konstrukci stavu ohrožení, který mimo jiné zvyšuje ochotu obyvatel souhlasit s omezováním vlastních (nebo něčí) svobod.

Z těchto důvodů jsem se stal anarchokapitalistou, protož jsem pochopil, že hledat řešení v zločineckém mafiánském systému, kterému říkáme stát, asi nejde.

4 0
možnosti
IB

I94v75o 66B22o21u33š56e

4. 12. 2020 16:13

Jistě. Nechť žije anarchokapitalismus. Bůh sice stvořil lidi silné a slabé, ale Samuel Colt to napravil.

0 0
možnosti
Foto

Kdo si ještě vzpomíná na ohromné předvolební snažení politického subjektu Věci veřejné, musí se při předvolební agitaci Trikolóry tak trochu logicky usmívat či rovnou začít pošklebovat. A co teprve až začne agitovat pan Minář se svým Milionem chvilek???;-);-O

1 1
možnosti
Foto

Asi vás zklamu, ale nikam nekandiduji :-)

0 0
možnosti
OD

S myšlenkou vložit ústavní pravomoc - a to, o čem Blatný mluví jako o "hygienickém opatření", jí bezesporu je, do rukou nevoleného státního úředníka je zhovadilost, o tom žádná.

Pokud se nemýlím, naše současná ústava toto ošetřuje ve vyjmenovaných případech (válka, katastrofa) dostatečně Toto může jen vláda se souhlasem obou komor parlamentu. Pan Dr. Novotný a spol tu naší ústavu napsali dobře a není důvod jí měnit.

A to by Agroferda Mravenec, práce všeho duhu musel udělat, aby tohle prošlo.

I kdyby použil svou agrotomiobolševickou sněmovní většinu, senátem to neprojde. Ještě že ho máme. Takže je to trochu bouře ve sklenici vody.

Tím posledním odstavcem jste to trochu pokazila, myslím, že "západní" státy měly v tomto roce dost důvodů něco takového udělat, nevzpomínám si, že by se někdo pokusil. Jedinou výjimkou je Macron, ale tomu se snad nikdo nediví..

Zkuste to bez teoretizování, které zatouchá demagogií a podsouváním něčeho, so se nestalo a bude to gut.

Brněnské právníky nechte v spát. Po Koudelkově amnestii a Blažkově ministrování máme důvod věřit jediné instituci v Brně a tou je Ústavní soud.

Záhumenský politizuje, to slušný právník nikdy nedělá - to mi řekl Dr. Novotný, to není z mé hlavy, páč jsem idiot, jak správně tvrdí pan Burian.

Srdečně zdravím

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za váš názor. Ano, v Senát doufejme. Mrzí mě jen, že naše senátory, mezi nimiž jsou mnohdy velmi šikovní, moudří a vzdělaní lidé, není tolik vidět v médiích. Protože jejich názor na podobné "pokusy" si veřejnost zaslouží slyšet. Jinak pana Záhumenského jsem uvedla záměrně (i když z webu je patrné, že se prezentuje kvůli politice), protože precizně popsal změny v novele a pravidelně informuje o legislativních přešlapech vlády.

2 0
možnosti
PC

Plný souhlas! Je to velmi nebezpečné a znamenalo by to definitivní konec svobody. Nastoupil by režim, jaký nemá v historii obdoby.

P.S. Jeho plíživému zabydlování jsme už nyní bohužel svědky. A nejen my, Češi.

10 0
možnosti
Foto

Nicméně bych byl obezřetný, když na nebezpečí totality upozorňuje někdo, jehož spolek se sám k moci sápe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
Ivana Kerlesová - původní profesí novinářka, dnes majitelka komunikační agentury se zaměřením na Public Relations, komunikaci s veřejností a marketingové projekty. Předsedkyně spolku Pro dostavbu JETE, autorka vzdělávacích projektů. Kandidátka na jihočeskou hejtmanku za hnutí Trikolóra v roce 2020, dnes bezpartijní. 

www.kerleska.cz 

 

Seznam rubrik