Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Líbí se mi, jak někteří spoluobčané vždy nejlépe vědí, co by měli dělat ti druzí, kam by měli posílat své děti po základce. Proč ale nejdou sami příkladem? Proč marní čas v PR agentuře a nenastoupí k soustruhu, neboť jak pravil klasik, příklady táhnou.

Předpokládám, že děti Václava Klause ml. se všechny rozhodnou pro řemeslo :-)

1 1
možnosti
Foto

Samozřejmě. Děti Václava Klause juniora jsou přednostně předurčeny ve výrobní sféře na ředitelské pozice a v případě kardinálního neúspěchu se obratem uchýlí do pohodlnějšího zákonodárného sboru. Přece nebudou trhat partu.;-(

1 0
možnosti
Foto

J77o71s49e92f 43B16á15r78t28a

22. 12. 2020 9:55

Na vysokých školách by hlavně měli zrušit ty gender katedry a za témata diplomových prací na humanitních fakultách (skoro asi každému přišel mailem seznam těchto diplomek) by měl někdo vyvodit odpovědnost.

4 0
možnosti

J51a66n 15R13á91ž

25. 12. 2020 14:42

Hlavně bychom se měli oprostit od milosrdenství dávat sociální dávky absolventům studijních oborů, pro něž není v praxi uplatnění. Stejně jsou tyto obory zřízovány jen proto, aby hodně "asáků", docentů a profesorů mělo dobře, to dobře zdůrazňuji(!) placenou práci a university měli dost studentů na které berou příspěvky od státu i když mají tito studenti mizivé studijní předpoklady.

0 0
možnosti

Ještě by to chtělo někoho, kdo opraví špatné vztahy.

https://cesky.radio.cz/behem-pandemie-vrostlo-v-cesku-domaci-nasili-trpi-i-deti-8693516

Třeba to nějaký Váš instalatér zvládne.

0 1
možnosti

J14a30n 88R66á50ž

25. 12. 2020 14:47

Jo a vyřeší to doktorand

v oboru gender specialista, magistr andragog, PR manažer s diplomem nebo na UK vytudovaný odborník na evropské hodnoty. Ha.. Ha!

0 1
možnosti

J62i76r58i 50V63r41a30b49e74c

22. 12. 2020 7:12

Tak jdete konecne vy s Trikolory makat a ne hloupe kecat jako ta smecka z SPD.

2 3
možnosti
Foto

A z čeho usuzujete, že "nemakáme"?

0 0
možnosti

Nevím jestli zrovna Ježíšek, ale já bych si představoval online aplikaci kam by školy - po souhlasu studentů - dávaly průběžné studijní výsledky od prváku, které by byly přístupné náborovým manažerům ( třeba i za placenou registraci) firem, hledajících vhodné uchazeče. Jediná možnost pro firmy jak zjistit jak, který čerstvý absolvent pracuje je zkušební tříměsíční doba - tedy metoda pokus - omyl. Za čtyři roky studia ale lze mít lepší představu o pracovní morálce a zájmu studenta. A třeba by to motivovalo k lepším studijním výsledkům s vědomím, že se dívá budoucí zaměstnavatel.

2 0
možnosti
Foto

Jeden akademik Zdeněk Nejedlý už nám stačil. Do první třídy jsem nastoupil v r. 1950, takže vím, jak bezvadné školství to bylo.

Za tenhle článek by Vám to Ježíšek měl pod stromečkem pořádně ukázat! ;-DRv

1 1
možnosti

Nesmíte minulost hodnotit dnešníma očima. Já začal školu v r.1952 a zas tak negativní hodnocení nemám. Jasně, nebyly podmínky na učení jazyků, ale zas tak špatné to nebylo. Lidi co utekli na Západ - v naší rodině otec manželky a jeho 2 bratři, se výborně uplatnili. Ale v USA a Austrálii, z "Anglie" prchali, nemělo to prý budoucnost.

2 0
možnosti

Dobrý kačer,

chválím Vás před nastoupenou jednotkou tříbarevných Sněhurek, jste první, kdo nebulí a nestraší, ale přichází s pokusem o něčeho dělání.

Pár poznámek k textu

1. Školství před rokem 89 bylo úzce elitní - maturitu mělo sotva 25%, diplom sotva 15% populace a to stranickým výběrem. Kdo neprošel selekcí soudruhy, mazal do výroby. Takže navrhuji rozumně nesrovnávat.

2.Chcete mít dobré školství? TAK ZAPLAŤTE UČITELE_ Dokud to bude práce pro manželky bohatých, nic se nezlepší. Učitel nežije z frází, ale z peněz.

3. Jazyky jsou povinnost. Ať jsem žil v Německu, Nizozemí nebo v Rakousích, každý automechanik zvládal Pidgeon English. Neotravovat "hloupé" jazyky je největší nesmysl, který jsem slyšel.

4. Neviditelná ruka trhu je nesmysl alá Klaus. Co rozhodne, je konkurence. To, co navrhujete, je rozhodování úředníkem, to už jsme tu měli za komoušů a bylo to úplně špatně.

5. Na "domácí pracovní trh" zapomeňte, je tu trh evropský a na ten Vám z té Vaší "rezervace pro děti" zdrhne každý, kdo se tam chytne a to bude trvat tak dlouho, dokud místní zbohatlíci nepřestanou konkurovat pomocí balkánských platů za německou práci.

Jedinou alternativou je zaplotovat hranice a zase střílet po těch, kdo přes plot polezou. A to, doufám, nechcete

6. Nutit patnáctileté děti, aby zužovaly své možnosti povinným výběrem oborového vzdělání jest zhovadilost přímo bolševická. Nějaké normativy na počet homunkulů do výroby zapomeňte, to je naprosto proti právům a svobodě, kterou vy tříbarevní neustále omíláte.

2 3
možnosti

Jestliže stát platí školství tak by byl úplně pitomý aby "zadarmo" vyškolil zedníka či lékaře a pak se v Bavorsku či podobně chechtali jak zadarmo mají laciného kvalitního "fotbalistu". A za fotbalisty skutečné musí platit. Neříkám že máte úplně špatné názory ale je tady určité (snad) přechodné období "třetinové mzdy" a to řekněme si vyhovuje především německým podnikatelům. Možná víc než "zbohatlíkům".

Jako pamětník školství před 1989 - v 80.letech se až na vyjímky na technické obory dostávali skoro všichni s dobrými předpoklady. U techniky už ta tvrdá stranická ruka hodně zeslábla.

0 0
možnosti

Autorko, co tak řemeslníkům popřát západní mzdy? Když někdo podle vás nemá talent na jazyky, tak má jít automaticky na řemeslo? No to je fakt nesmysl. A jak píšete, že ti....kteří nezvládají maturitní obor a mají z něj trauma chcete poslat na učební obory? přestaňte už s tím předsudkem, že kdo se špatně učí, bude automaticky výborný řemeslník. i když si udělá výuční list, tak v oboru stejně nebude většinou pracovat, nebo bude tím horším řemeslníkem. Vše vyřeší pouze zájem žáka o řemeslo. Pak může být kvalitní v svém oboru! Ale nějaké násilné nahánění na učební obor, který dotyčný nechce dělat je cesta do ztracena! Máte možná v článku hezké logické fráze, ale realita je úplně jinde! Časem mi třeba dáte za pravdu.

4 3
možnosti

Spousta herců, muzikantů, výtvarníků, grafiků má doslova antitalent na jazyky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
Ivana Kerlesová - původní profesí novinářka, dnes majitelka komunikační agentury se zaměřením na Public Relations, komunikaci s veřejností a marketingové projekty. Předsedkyně spolku Pro dostavbu JETE, autorka vzdělávacích projektů. Kandidátka na jihočeskou hejtmanku za hnutí Trikolóra v roce 2020, dnes bezpartijní. 

www.kerleska.cz 

 

Seznam rubrik